Πρωτοβουλία Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών για φιλοξενούμενους - κρατούμενους στις φυλακές Αγίου Στεφάνου Πατρών

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΩΝ
ΠΑΤΡΑ 17/2/2015
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σε γνώση του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών περιήλθαν καταγγελίες που αφορούσαν 56 αλλοδαπούς κρατουμένους στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου Πατρών, οι οποίοι ενώ έχουν εκτίσει την ποινή τους παραμένουν ως φιλοξενούμενοι στις φυλακές για το λόγο ότι δεν μπορεί να εκτελεστεί η παρεπόμενη ποινή της απέλασής τους από τη χώρα επειδή δεν διαθέτουν και τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα. Οι αλλοδαποί είχαν ήδη ξεκινήσει απεργία πείνας καλώντας την πολιτεία να επιλύσει το θέματος. 
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πατρών μόλις πληροφορήθηκε το ζήτημα αυτό,  ανέλαβε πρωτοβουλία και ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Τάκης Παπαδόπουλος μαζί με μέλος του Δ.Σ. Τάκη Μεταξά, επισκέφθηκαν την Τρίτη 17/2/2015 τις  φυλακές Αγίου Στεφάνου και συναντήθηκαν με την εισαγγελέα των φυλακών, τον υποδιευθυντή του σωφρονιστικού καταστήματος και αντιπροσωπεία των αλλοδαπών, στους οποίους εξέφρασαν την πρόθεση του Συλλόγου να τους συμπαρασταθεί και να τους συνδράμει επί νομικών θεμάτων για την επίλυση του προβλήματός τους.
Οι εκπρόσωποι των αλλοδαπών, ευχαρίστησαν τον Δικηγορικό Σύλλογο Πατρών και αμέσως ανέστειλαν την απεργία πείνας. Ο Δικηγορικός Σύλλογος ανέλαβε την υποχρέωση να συντάξει  αιτήσεις για κάθε έναν αλλοδαπό προς το Δικαστήριο που έχει εκδώσει την απόφαση της απέλασής του, προκειμένου να αρθεί η ως άνω παρεπόμενη ποινή.
Εκ του Συλλόγου

Σχόλια