Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Το Κτηματολόγιο στην Πάτρα» -Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Το Κτηματολόγιο στην Πάτρα»
Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Το Κτηματολόγιο στην Πάτρα» διοργανώνει την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015 στις 19:00 στο Αμφιθέατρο «Αγορά Αργύρη», η «Εθνικό Κτηματολόγιο & Χαρτογράφηση ΑΕ» (ΕΚΧΑ ΑΕ), σε συνεργασία με τον Δήμο Πατρών.
Στην εκδήλωση, στην οποία έχουν προσκληθεί όλοι οι αρμόδιοι φορείς, θα υπάρξει από τον Γενικό Διευθυντή και στελέχη της ΕΚΧΑ ΑΕ, ενημέρωση για το έργο και τον φορέα του Εθνικού Κτηματολογίου, την εμπειρία και τις προοπτικές από τα 12 χρόνια λειτουργίας του Κτηματολογικού Γραφείου Πατρών και την οριστικοποίηση των κτηματολογικών εγγραφών για την οποία θα προηγηθεί συζήτηση σε στρογγυλό τραπέζι με εκπροσώπους τοπικών φορέων. Μετά τις εισηγήσεις θα ακολουθήσουν ερωτήσεις του κοινού, οι οποίες θα απαντηθούν από τα στελέχη της ΕΚΧΑ ΑΕ καθώς και δηλώσεις στα ΜΜΕ της Πάτρας.
Η προθεσμία για την διόρθωση των Αρχικών κτηματολογικών Εγγραφών για την Πάτρα λήγει για τους κατοίκους εσωτερικού στις 30 Μαρτίου 2016, ενώ δύο χρόνια αργότερα λήγει για τους μόνιμους κατοίκους εξωτερικού, τους εργαζόμενους μόνιμα στο εξωτερικό και το Ελληνικό Δημόσιο. Μετά την λήξη της, οι κτηματολογικές εγγραφές καθίστανται οριστικές και δεν είναι δυνατή οποιαδήποτε μεταβολή του περιεχόμενου τους, ενώ τα ακίνητα «αγνώστου ιδιοκτήτη» περιέρχονται στο Ελληνικό Δημόσιο. Συνεπώς, οι ιδιοκτήτες ακινήτων στην Πάτρα θα πρέπει να ελέγξουν έγκαιρα την κατάσταση του ακινήτου τους στο Κτηματολόγιο και να προβούν, εφόσον απαιτείται, στις απαραίτητες διορθώσεις στο Κτηματολογικό Γραφείο Πατρών.
Περισσότερα / Πρόγραμμα : «Το Κτηματολόγιο στην Πάτρα»

Σχόλια