ΘΕΜΑ: ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΑΝΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΤΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ (Π.Ε.Α.)  ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΙΣΘΩΣΗ ΑΚΙΝΗΤΟΥ

Με την § 3 του άρθρ. 58 του Ν.4342/2015 (Φ.Ε.Κ. Α΄ 143/9-11-15) αντικαταστάθηκε η § 3 του άρθρ. 14 του Κανονισμού Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων (Φ.Ε.Κ. Β΄ 407/9-4-10) ως εξής:

«3. Κάθε συμβολαιογράφος, για την κατάρτιση πράξεως αγοραπωλησίας ακινήτου, υποχρεούται να μνημονεύσει στο συμβόλαιο τον αριθμό πρωτοκόλλου του Π.Ε.Α. και να επισυνάψει σε αυτό επίσημο αντίγραφο του Π.Ε.Α.  Σε κάθε μίσθωση ακινήτου, ο αριθμός πρωτοκόλλου του Π.Ε.Α. πρέπει να αναγράφεται υποχρεωτικά στην ηλεκτρονική εφαρμογή «Δήλωση Πληροφοριακών Στοιχείων Μισθώσεων Ακίνητης Περιουσίας» της ιστοσελίδας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (www.gsis.gr)».

Κατά συνέπεια, από 9-11-2015 είναι ανέφικτη η υποβολή «Δήλωσης Πληροφοριακών Στοιχείων Μισθώσεως Ακίνητης Περιουσίας» (Ηλεκτρονικά Μισθωτήρια) αν δεν αναγράφεται σε αυτήν ο αριθμός πρωτοκόλλου του Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης (Π.Ε.Α.).

Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι από 1-1-2016 θα είναι πλέον υποχρεωτική η έκδοση ενεργειακού πιστοποιητικού (Π.Ε.Α.) και για κτίσματα μικρότερα των 50τ.μ., όταν αυτά εκμισθώνονται ή πωλούνται.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΑΚΟΣ          ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΕΩΝ

 


Σχόλια