7ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΙΝΙΚΟΛΟΓΩΝ 15-16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016 στην Πάτρα

Η ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΙΝΙΚΟΛΟΓΩΝ σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Πατρών διοργανώνει το 7ο Συνέδριο της Ένωσης με θέμα : 
"ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΕΩΣ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΗ - Όψεις και Όρια", 
από τις 15 έως και τις 16 Απριλίου 2016, στο Μεγάλο Αμφιθέατρο του Συνεδριακου Κέντρου του ΑΤΕΙ Πατρών, στην Πάτρα (Μ. Αλεξάνδρου 1, Κουκούλι Πατρών)


Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου
Πρόεδρος ΕΕΠ: Ηλίας Αναγνωστόπουλος
Αντιπρόεδρος ΕΕΠ: Ιωάννης Ηρειώτης
Γεν. Γραμματέας ΕΕΠ: Αριστομένης Τζαννετής
Α΄Αντιπρόεδρος ΔΣΠ: Τάκης Παπαδόπουλος
Μέλος ΔΣ του ΔΣΠ: Γεώργιος Τσίρης
Μέλος ΔΣ ΕΕΠ: Στέφανος Παύλου
Μέλος ΔΣ ΕΕΠ: Οββαδίας Ναμίας
Μέλος ΔΣ ΕΕΠ: Όλγα Τσόλκα
Ταμίας ΕΕΠ: Σωτηρία Ζωγράφου
Διοικητικό Συμβούλιο ΕΕΠ
Πρόεδρος: Ηλίας Αναγνωστόπουλος
Αντιπρόεδρος: Ιωάννης Ηρειώτης
Γενικός Γραμματέας: Αριστομένης Τζαννετής
Ειδικός Γραμματέας: Βασίλειος Χειρδάρης
Ταμίας: Σωτηρία Ζωγράφου
Μέλη: Οββαδίας Ναμίας, Στέφανος Παύλου,
Αναστάσιος Τριανταφύλλου, Όλγα Τσόλκα
Η Ένωση Ελλήνων Ποινικολόγων είναι ανεξάρτητο μη κερδοσκοπικό σωματείο που ιδρύθηκε το 1962 με πρωτοβουλία σημαντικών ποινικολόγων της εποχής. Καταστατικός σκοπός της Ένωσης είναι η αντιμετώπιση θεμάτων θεωρίας και πράξης του ποινικού δικαίου, ειδικότερα δε η συμβολή στην εξύψωση του δικανικού λόγου και η θεραπεία των αναγκών του δικανικού βήματος.
Η ΕΕΠ αριθμεί 500 μέλη σε πανελλήνια κλίμακα, που στην πλειονότητά τους είναι δικηγόροι – ποινικολόγοι.
Στις τάξεις της Ένωσης ανήκουν επίσης εισαγγελείς, δικαστές και πανεπιστημιακοί.
Για την επιδίωξη των σκοπών της, η ΕΕΠ διοργανώνει επιστημονικές εκδηλώσεις (διαλέξεις, συζητήσεις, σεμινάρια και συνέδρια) για επίκαιρα θέματα με πρακτικό και θεωρητικό ενδιαφέρον και επιμελείται την δημοσίευση εισηγήσεων, μελετών και άρθρων.
Η ΕΕΠ παρακολουθεί συστηματικά το νομοπαρασκευαστικό και νομοθετικό έργο και τη νομολογία και παρεμβαίνει με προτάσεις και παρατηρήσεις που αποβλέπουν στη βελτίωση της ποιότητας της απονομής της ποινικής δικαιοσύνης.
Στους βασικούς στόχους της ΕΕΠ ανήκει η υποστήριξη των νέων ποινικολόγων, που διακρίνονται για το ήθος και τη συμβολή τους στην προαγωγή της ποινικής επιστήμης και πρακτικής. Για τον σκοπό αυτόν έχουν θεσμοθετηθεί βραβεία στη μνήμη των Δημητρίου Μπαμπάκου και Κωνσταντίνου Τσιριμώκου, που απονέμονται σε περιοδική βάση σε νέους ποινικολόγους.
Η ΕΕΠ έχει καλλιεργήσει στενούς δεσμούς με άλλες επιστημονικές ενώσεις στην Ελλάδα και στην αλλοδαπή, με στόχο τη γόνιμη ανταλλαγή απόψεων και την αμοιβαία αξιοποίηση της γνώσης και της εμπειρίας.
Η ΕΕΠ πιστεύει ότι η ραγδαία μεταβαλλόμενη ελληνική και διεθνής πραγματικότητα επιβάλλει τη διαρκή και συστηματική σύμπραξη των ποινικολόγων με στόχο την υπεράσπιση των ατομικών ελευθεριών και την αποτελεσματική προστασία των πολιτών απέναντι σε κάθε είδους υπερβάσεις από δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς.

Σχόλια