Ημερίδα Δ.Σ. Πατρών «Σύγχρονα θέματα Δημοσίου Δικαίου»


Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πατρών και το Διοικητικό Εφετείο Πατρών σας προσκαλούν σε ημερίδα με θέμα : «Σύγχρονα θέματα Δημοσίου Δικαίου», την Παρασκευή 20/5/2016 και ώρα 17:30 στην Αίθουσα Διαλέξεων Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών [Φιλοποίμενος 24, γ' όροφος]

Προεδρεύων της ημερίδας θα είναι ο εφέτης Δ.Δ. και αναπληρωτής καθηγητής Νομικής Σχολής Δ.Π.Θ. Δημήτριος Ράικος.

Ομιλητές θα είναι:
-Ο αναπληρωτής καθηγητής της Νομικής Σχολής Αθηνών Σπυρίδων Βλαχόπουλος («Οι συνέπειες των ακυρωτικών αποφάσεων μετά το ν. 4274/2014»).
-Η αναπληρώτρια καθηγήτρια Νομικής Σχολής Αθηνών Πατρίνα Παπαρρηγοπούλου («Το πρόβλημα του Ασφαλιστικού. Αντί της επίλυσης η διάλυση»).
-Ο σύμβουλος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Δημήτριος Τσακανίκας («Οι καταλογισμοί των αχρεωστήτως λαβόντων συνταξιούχων και υπαλλήλων στη νομολογία του Ελεγκτικού Συνεδρίου»).
-Ο δικηγόρος Δ.Ν., επιστημονικός συνεργάτης της Νομικής Αθηνών Πέτρος Πανταζόπουλος («Η φορολόγηση της προσαύξησης περιουσίας. Όσα απαντήθηκαν και όσα έμειναν αναπάντητα από την ΣτΕ 884/2016»).

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών, Νικόλαος Παπάκος, η πρόεδρος Εφετών Λαμπρινή Πλούμη, προϊσταμένη Διοικητικού Εφετείου Πατρών, καθώς και ο πρόεδρος Εφετών Δ.Δ. ε.τ. Γεώργιος Φαλτσέτος.

Παρεμβάσεις θα γίνουν από τον πρωτοδίκη Δ.Δ. Ευάγγελο Κρομμύδα («Η αστική ευθύνη του Δημοσίου από παράνομες υλικές ενέργειες ή παραλείψεις υλικών ενεργειών. Σκέψεις με βάση την ΣτΕ 4422/2015») και από τον Εμμανουήλ Γκαραφλή, επίσης πρωτοδίκη Δ.Δ., με θέμα «Δίκαιο αλλοδαπών και ακυρωτική δίκη».
Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Σχόλια